MVM CSOPORT

Az MVM Csoport állomása egy igazi különlegesség, ahol a játék mellett sok ismeretet szerezhetnek kicsik és nagyok, gyerekek és szülők egyaránt. Megismerkedhetnek az atomerőmű mellett az egyéb alternatív energiaforrások fontosságával, illetve az egyes energiatermelő források jelentőségével és szerepével a magyar viszonyok vonatkozásában. Még egy munkahely, ahol játszva lehet tanulni!

STAND LEÍRÁSA

Dolgozz akár egyedül egy erőművön, vagy csapatban az összesen!

Próbáld ki a három különböző energiatermelőt!

  1. Cserélj fűtőelemet az atomreaktorban, nyomd be a gombokat a megfelelő sorrendben és figyeld a jelzéseket! Addig várj, amíg gyorsan villog a gomb és nézd meg, hogy mi történik!
  2. Forgasd vissza az idő kerekét! Játssz az idővel, tekerd előre vagy vissza és nézd meg, hogyan változik a napelemek energiatermelése!
  3. Kapcsold be a kiegyenlítő erőművet! Ne feledd; balról jobbra haladunk! Először a T1 jelzésű gombot nyomd meg, hogy bekapcsold a gázturbinát, majd a többi gázmotort is tudod kapcsolni.

A játék célja, hogy az energiatermelés és az energiaigény mindig egyenlő legyen. Az energiaigényt a falon lévő nagy piros karral tudod növelni vagy csökkenteni.

Mindegyik kis erőmű saját leírással rendelkezik, keresd meg azokat, hogy még többet tudj az energiatermelés fajtáiról!