MiniRepülőtér

A STAND LEÍRÁSÁHOZ GÖRGESSETEK LEJJEBB!

A gyerekek immáron repülőtéri dolgozóként is kipróbálhatják magukat minivárosunkban.

Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy jelen legyen az emberek életében és hogy folyamatosan informálja őket a repülőtéri szabályokról, folyamatokról, a légikikötő működéséről és tevékenységeiről.  A MiniPoliszban található városrész remek lehetőség kínál arra, hogy a gyerekek már kisgyermekkorban megismerjék a repülőtér-üzemeltető működését és játékos módon megtanulják az utazási szabályokat.

A mini repülőtér állomásain a gyerekek interaktív módon, játszva tanulhatnak különböző repülőtéri folyamatokról, munkakörökről. A három fő reptéri állomás-utasfelvétel (check-in), utasbiztonsági ellenőrzés, váró és beszállító kapu- a Heinemann Duty Free Budapest jóvoltából egy Duty free mini üzlettel egészül ki, amely teljessé teszi a reptéri élményt a gyermekeknek.

A Budapest Airport hivatalos oldala

STAND LEÍRÁSA

Gyere és lépj be egy csodálatos világba, ahol egymás után legalább 4 szakmát tudsz kipróbálni, vagy egyszerűen legyél az utas, aki bejárja a világot!
1. Először ismerd meg a check-in folyamatát! Mérd le a feladós bőröndöd, nyomtass a szüleidnek – vagy akár saját magadnak – egy beszállókártyát! A pult feletti kis kijelzőn látod az úticélod. Ha megvan a beszállókártyád, add fel a bőröndöd a repülőgép pocakjába!
2. Haladj tovább az utasbiztonsági átvilágítás felé, és ne feledd, ide már csak a kézipoggyászod viheted magaddal! Tedd a táskád a szalagra és haladj át a kapun! Indítsd el a szalagot a nagy kék ▶️ gomb segítségével és nézd meg alaposan a kijelzőn, hogy biztosan minden rendben van-e a táskáddal! Szedd ki belőle azokat a tárgyakat, amiket nem vihetsz magaddal a repülőre! Ezeket piros színnel jelöli a kijelző.
Nézd meg a nagy kijelzőkön, mikor indul a járatod! Ha várnod kell még, mert nem a te géped beszállítása zajlik, foglalj helyet a váróban, vagy vásárolj be a Heinemann Duty Free shop-jában!
3. A Duty Free-ben igazi hungarikum termékekkel is találkozhatsz, válogasd össze a kedvenc termékeidet a kosaradba, majd próbáld ki, milyen a reptéren dolgozni a Shopban! Ülj be a kasszába, olvass be minden terméket!
4. De nézd az időt! Le ne késd az induló járatodat! Menj a beszállító kapuhoz és olvassátok be a beszállókártyátokat, hogy biztos arra a gépre szól-e a jegyed! Olvasd el a kis kijelzőn, hogy beszállhatsz-e a gépbe, vagy ez még nem a tied! A beszállító kapunál válassz a különböző bemondások közül, hogy tájékoztasd a többi utast is a fontos információkról!
5. Szállj fel a gépre, a kézipoggyászod a fejed feletti tárolókba tudod bepakolni, foglald el a helyed és élvezd az utazást! Ha landolt a gép, ne hagyd el a táskád, vidd vissza magaddal a check-in pultokhoz!
Egy reptéren mindig sok utas és dolgozó fordul meg, a nagy forgatagban ne feledkezz meg a rendről és a tisztaságról sem!